Οι επικεφαλής των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct από την Eλλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν σε συνάντηση στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Ελλάδας και της Κύπρου.

EU Artificial Intelligence Act

Στις 8 Σεπτεμβρίου το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας οργάνωσε με την υποστήριξη του Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συζήτηση σε σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Ευρωπαϊκό Νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (𝙀𝙐 𝘼𝙧𝙩𝙞𝙛𝙞𝙘𝙞𝙖𝙡 𝙄𝙣𝙩𝙚𝙡𝙡𝙞𝙜𝙚𝙣𝙘𝙚 𝘼𝙘𝙩). Η ενότητα αυτή αποτέλεσε μέρος του ευρύτερου προγράμματος της συνάντησης “𝙀𝙪𝙧𝙤𝙥𝙚𝙖𝙣𝙨 𝙂𝙤 𝘿𝙞𝙜𝙞𝙩𝙖𝙡” από τους EU Changemakers στη Θεσσαλονίκη, την οποία φιλοξένησε το Perrotis College, φορέας υποδοχής του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ομάδας EU Changemakers.

Οι Πολίτες συζητούν για τα κρίσιμα θέματα της Ευρώπης

Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και κατά πλειοψηφία οι νέοι, παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας, συζήτησαν για τα κρίσιμα θέματα της Ευρώπης, όπως αυτά αναδείχθηκαν μέσα από το Λόγο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για την Κατάσταση της Ένωσης, που εκφωνήθηκε το ίδιο πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο #SOTEU.

EU Job & Mobility Roadshow

Δράση με σκοπό την ενημέρωση για όλες τις ευκαιρίες κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας που προσφέρονται!