Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο EUandU για την Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2019 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Αποθήκες Γ & Δ). 

​Το EUandU φιλοξένησε πληθώρα ομιλητών, φορέων, οργανισμών και εταιριών που μοιράστηκαν την εμπειρία τους μέσα από εργαστήρια, παρουσιάσεις, συζητήσεις και ενημερωτικά περίπτερα (Jobs Hub), όπου οι νέοι της πόλης μας και από την Βόρεια Ελλάδα μπορούσαν να μάθουν πώς να μετατρέψουν την ιδεά τους σε επιχείρηση, να φτιάξουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και να βρούν χρηματοδότηση.

Την πρώτη μέρα έλαβε χώρα ο διάλογος με τους πολίτες με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Η υπεύθυνη του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας κα Κατερίνα Ρουμελιώτη έκανε ερώτηση σε σχέση με την εκπαίδευση για την αειφορία στην ΕΕ και την προετοιμασία των μελλοντικών γενεών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, εν όψει της επίτευξης της πράσινης συμφωνίας. 
Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην απασχόληση όπου οι νέοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να γράψουν ένα καλό βιογραφικό, να πετύχουν σε μια συνέντευξη εργασίας καθώς και να γνωρίσουν εργοδότες και να ενημερωθούν για ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κος Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ο κος Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα η υφυπουργός Εκπαίδευσης κα Σοφία Ζαχαράκη, 

Στο διήμερο αυτό συνέδριο συμμετείχε το Career Office του κολεγίου Perrotis.