Το EYE (European Year Event)  υποδέχεται, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, χιλιάδες νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μοιραστούν και να διαμορφώσουν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρώπης.

Ευρωπαίοι πολίτες από 16-30 ετών έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν, να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν ειδικούς, ακτιβιστές, παράγοντες επιρροής και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Για το EYE2023, η πέμπτη περίοδος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει τόσο προσωπικές όσο και υβριδικές δραστηριότητες στο Στρασβούργο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες, ενώ το πρόγραμμα, με αφορμή των ευρωπαϊκών εκλογών του 2024, θα επικεντρωθεί στο ρόλο της δημοκρατίας και την συμμετοχή των νέων σε αυτή .

Μετά την εκδήλωση, οι ιδέες, οι προσδοκίες και οι ανησυχίες των νέων θα συγκεντρωθούν στην έκθεση EYE που θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).

Οι εγγραφές για την εκδήλωση ξεκινούν το Φεβρουάριο του 2023. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 16-30 ετών και συμμετέχουν δωρεάν. Ωστόσο τα έξοδα της διαμονής και του ταξιδιού επιβαρύνουν τους ίδιους.

Μάθετε περισσότερα: https://european-youth-event.europarl.europa.eu/en/