Με αυτό το ψηφιακό ταξίδι, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας καλεί να κάνετε μια περιήγηση 360° στους χώρους του, να γίνετε ευρωβουλευτής για μια μέρα και να ανακαλύψετε την ιστορία της ΕΕ.

1.Κάντε μια περιήγηση 360° στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας προσκαλεί σε μια εικονική περιήγηση 360° στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό και τα κτίρια του, αλλά και για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί. Μέσα από αυτό το ταξίδι, θα συναντήσετε βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα κατανοήσετε καλύτερα το έργο τους, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πολιτικής της ΕΕ. Εισέλθετε σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και διάφορες δραστηριότητες!

 

2.Παίξτε εικονικά τον ρόλο του/της ευρωβουλευτή

 Ζήστε μια ημέρα στη ζωή των ευρωβουλευτών με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε διάφορες προκλήσεις και να μάθετε από πρώτο χέρι για τη δουλειά των ευρωβουλευτών και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Θα έχετε ακόμα και την ευκαιρία να ψηφίσετε στη σύνοδο ολομέλειας του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο - εικονικά, βέβαια.

 

3.Περιηγηθείτε εικονικά στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας

Μάθετε για την ιστορία της ΕΕ μέσα από μια εικονική περιήγηση στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε διάφορες εκθέσεις και να ανακαλύψετε λεπτομερείς τρισδιάστατες αναπαραστάσεις ιστορικών αντικειμένων.

Προσεχώς

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρουσιάσει εντός του έτους ένα νέο εικονικό παιχνίδι ρόλων. Το παιχνίδι αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να μάθετε τα πάντα για το πώς θεσπίζεται η νομοθεσία της ΕΕ, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το Κοινοβούλιο. Οι παίκτες θα μπορούν να συνομιλούν με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, την κοινωνία των πολιτών και με άλλους φορείς που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

 

Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: