Δωρεάν προβολή της ταινίας «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς», στις 9 Μάϊου, Ημέρα της Ευρώπης, στις 19:00 – 21:00 στην Αποθήκη Α΄ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή μιας οικογένειας Καταλανών ροδακινοπαραγωγών που αλλάζει όταν ο ιδιοκτήτης της γης τους πεθαίνει και οι κληρονόμοι του αποφασίζουν να εγκαταστήσουν εκεί φωτοβολταϊκά πάνελ.

«Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» είναι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX 2023, ενώ έχει κερδίσει τη Χρυσή Άρκτο στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Το κοινό θα κληθεί να βαθμολογήσει την ταινία και θα συμμετέχει στην ανάδειξη του νικητή των βραβείων.

Την Ημέρα της Ευρώπης κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.