Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 είναι η εκδήλωση που διοργανώνει κάθε δύο έτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον εορτασμό και την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ευκαιρίες και τις πολιτικές της ΕΕ; Να διατυπώσετε τη γνώμη σας σχετικά με τις διαδικασίες που σας ενδιαφέρουν; Να λάβετε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και συζητήσεις; Τότε, αδράξτε την ευκαιρία που σας προσφέρεται να δώσετε φωνή στο όραμά σας.

Ημερομηνίες: 12 - 19 Απριλίου 2024

 «Δώστε φωνή στο όραμά σας» (Θέμα: Δημοκρατία και εκλογές του ευρωπαϊκές εκλογές)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 διοργανώνεται 2 μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές που πρόκειται να λάβουν χώρα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι η δημοκρατία και οι ευρωπαϊκές εκλογές θα βρίσκονται και οι δύο στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Είναι καιρός οι νέοι και οι νέες στην Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργότερα στην κοινωνία και να κάνουν πράξη τη δημοκρατία. Πάρτε τον λόγο και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε!

Γιατί να συμμετάσχετε

           - οργανώστε δραστηριότητες κάθε είδους και συμμετάσχετε σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής· 
           - συζητήστε θέματα που σας αφορούν, εσάς και τους φίλους σας· 
           - συμμετάσχετε σε ουσιαστικούς διαλόγους με φορείς χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων· 
           - μάθετε περισσότερα για τις ευκαιρίες που σας προσφέρει η ΕΕ, όπως το Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης·  
           - εμπνευστείτε από συναρπαστικές ιστορίες άλλων νέων· 
           - μάθετε γιατί η ψήφος σας έχει σημασία για τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους εθνικούς οργανισμούς για το Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, στο δίκτυο Eurodesk καθώς και στο https://youth.europa.eu/youthweek_el