5ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού - 30 χρόνια Δικτύου Natura 2000 στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

 

Την Κυριακή 22 Μαϊου 2022 από τις 10πμ έως τις 2μμ γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και τα 30 χρόνια του δικτύου Natura 2000 για τη φύση με το 5ο φεστιβάλ περιβαλλοντικού παιχνιδιού.

 

Φτιάξαμε ταΐστρες για τα πουλιά, μοιράσαμε ενδιαφέροντα βιβλία και ευρωπαικές εκδόσεις για το περιβάλλον και να ξεναγηθήκαμε στο κέντρο πληροφόρησης  του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, αυτού του σημαντικού υδροβιότοπου.

 

Φέτος, το Δίκτυο Natura 2000 συμπλήρωσε τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του και το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού γιόρασε
την επέτειο αυτή διοργανώνοντας το 5ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως αφήγηση παραμυθιών, παρουσίαση παιδικού βιβλίου, εργαστήρια και παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον, αλλά και κουκλοθέατρο και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.
Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτές αλλά και φορείς και οργανώσεις. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάστηκε με εκπαιδευτές, φορείς και οργανώσεις όπως η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και τα ΚΔΠΑΠ της περιοχής.
Η εκδήλωση ήταν μία από τις τριάντα εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και τις κατά τόπους Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για τον εορτασμό των 30 χρόνων των Δικτύου Natura 2000, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου.

30 χρόνια Δίκτυο Natura 2000,  Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000,  #Natura2000 #LIFEis30 #ForNature