Δράσεις για την Ημέρα της Ευρώπης 2022

Το Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε δράσεις σε συνεργασία με την Α' ΕΠΑΛ της Αμερικανικής γεωργικής σχολής.

 

 

Mέσα από ερωτήσεις με θέμα την ιστορία, το περιβάλλον, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την επιστήμη και τη γεωγραφία οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρώπη και τη Σχολή τους παίζοντας τα 2 διασκεδαστικά παιχνίδια: (α) Στον Αστερισμό της Ευρώπης  και (β) Recycle AFS, που σχεδίασαν και ανέπτυξαν οι ίδιοι οι μαθητές  σε συνεργασία με τον καθηγητή τους κ. Γιάννη Γκόγκο (το παιχνίδι έχει φόντο το πανέμορφο campus της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και θέμα την ανακύκλωση αλλά και την ιστορία του εκπαιδευτικού ιδρύματος).  

Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • Πως ονομάζεται ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος;
  • Που μπορεί να καταφύγει ένας ευρωπαίος πολίτης όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά του;
  • Πως ονομάζεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κινητικότητα στην εκπαίδευση;

Oι δραστηριότητες έλαβαν χώρα στις 10 Μαίου με αφορμή τον εορτασμό της  Ημέρας της Ευρώπης αλλά και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Οι μαθητές του Α' ΕΠΑΛ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής έπαιξαν παιχνίδια με θέμα την ΕΕ ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για ευρωπαϊκά προγράμματα που τους αφορούν και μπορούν να αξιοποιήσουν για σπουδές, κινητικότητα και εθελοντισμό.