Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 6 Ιουνίου 2017, για δεύτερη χρονιά, στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά η εκδήλωση που διοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η Χ.Α.Ν.Θ., το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ, το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και το 7ο Γυμνάσιο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου ΓΕΛ,  και το WWF.

Το νερό στο αυλάκι έτρεξε και φέτος! 300 και πλέον μαθητές δημοτικού σχολείου από έξι δημοτικά σχολεία,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να βιώσουν την ομορφιά της φύσης του Πάρκο του Πασά με ένα διαφορετικό τρόπο, στη διάρκεια ενός θαυμάσιου πρωινού, σε ένα πανέμορφο, καθαρό και περιποιημένο πάρκο.  14 σταθμοί εκπαιδευτικών - ψυχαγωγικών - αθλητικών δράσεων, διάσπαρτοι μέσα στο πάρκο, προετοιμάστηκαν από τους φορείς διοργάνωσης της εκδήλωσης για να υποδεχτούν τους μαθητές. Οι μαθητές διατρέχοντας τους σταθμούς πάντα με τη συνοδεία των δασκάλων τους και με την υποστήριξη περισσότερων από 50 εθελοντών, έμαθαν, έζησαν, βίωσαν  την αξία ενός αστικού χώρου πρασίνου μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια, παιχνίδι πληροφοριών, παιχνίδια της γειτονιάς, αθλητικές δραστηριότητες. Την εκδήλωση πλαισίωσαν θεατρικό δρώμενο, μουσική συναυλία μαθητών και χορωδιακές μελωδίες  αλλά και παραδοσιακοί χοροί.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, της Αντιδημαρχίας Εκπαίδευσης και Αθλητισμού και της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.  Στην εκδήλωση συμμετείχει η χορωδία  του 33ο Δημοτικού Σχολείου του «Ασύλου του Παιδιού», ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Φίλοι της Παράδοσης» όπως επίσης το πρόγραμμα του δήμου «Άθληση στο Φύση» για τους μεγαλύτερους που εκείνη την ημέρα επισκέφθηκαν το πάρκο. 

Δεσμευτήκαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες να ρέει πάντα το νερό στο ιστορικό Πάρκο και να είναι αυτό πάντα φροντισμένο όπως του αρμόζει. Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ. Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ από ΕΤ3 και TV100